oerVoeding


Voedingscoaching door Land van de Smaak

Inspiratie om de nieuwe ingeslagen weg nog meer te ontdekken en alle mogelijkheden te zien en te proberen? Door persoonlijke coaching, kooksessies en/of inspiratiesessies biedt Erica ondersteuning als je met voeding wilt werken aan je gezondheid. Stel je hebt net te horen gekregen dat je geen gluten meer mag eten of geen melk mag drinken. Dan wil je natuurlijk graag weten welke mogelijkheden er wel zijn. Of stel je hebt net gehoord dat je cholesterol te hoog is. Hoe mooi is het dan dat je geen of minder medicijnen nodig hebt, maar ook met voeding veel kan bereiken.

Ik heb een uniek, inspirerend en motiverend programma ontwikkeld. Het is een ontdekkingsreis door het Land van de Smaak. Een reis door dit land geeft inzicht in hoe je lichaam werkt, welke voedingsstoffen je nodig hebt en welke pure en onbewerkte voedingsmiddelen er allemaal zijn en wat je ermee voor lekkere dingen kan bereiden. Een ontdekkingsreis door een (wellicht voor jou nieuw) land om je te inspireren en te motiveren om het ‘vol te houden’ als je graag gezonder en bewuster wilt leven en eten.

 

Naar het Land van de Smaak zijn drie reizen mogelijk:

1. KORTE HIKING: Heb je net van je diëtiste, huisarts te horen gekregen dat je je voedingspatroon moet aanpassen omdat je een voedselallergie hebt? Of heb je net van een osteopaat gehoord of van een Orthomodulair therapeut dat je bepaalde voedingsmiddelen beter niet meer kunt eten? Sta je dan in de supermarkt of in een natuurvoedingswinkel en weet je niet welke voedingsmiddelen je dan moet kiezen? Dan kan ik me voorstellen dat je voor de uitdaging staat om met amandelmeel of kastanjemeel te koken en heb je werkelijk geen idee hoe het zal smaken of wat je ermee kan koken of bakken. Pak je rugzak in voor een korte trip naar het Land van de Smaak. In 4 smaaksessies ontdek je wat je wel mag, welke mogelijkheden er zijn met die ‘nieuwe’ voedingsmiddelen en ga je ermee koken op het Kookeiland in het Land van de Smaak. Onderweg krijg je volop coaching en inspiratie om het vol te houden.

Jouw reisprogramma (3 mnd):

 • Dag van vertrek: Wat mag je niet eten en drinken en wat mag je wel?
 • Dag van aankomst in Oerkrachtige Landschap van het Land van de Smaak: Welke mogelijkheden zijn er en waar vind je deze? We stoppen ook even bij het Proeverijmuseum.
 • Derde reisdag: Rustdag: Hoe gaat het met je? Wat heb je nog nodig om door te zetten?
 • Vierde en laatste reisdag: Excursie naar het Kookeiland: op dit unieke zonnige eiland ga je genieten van een zelfgemaakte lekkernij. In jouw keuken maken we samen een inspirerend gerecht.

 

2. MINI-BREAK: Na bijvoorbeeld de No Sugarchallenge wil je de gestarte levensstijl graag doorzetten. Je voelt je er goed bij nu je de geraffineerde suikers achter je gelaten hebt, meer gevarieerd eet en meer groentes toevoegt in je ontbijt en lunch. In de Mini-Break naar het Land van de Smaak ontdek je de diverse Krachtbonnen waar ligt wat je nodig hebt om het vol te houden. In 4 smaaksessies maak je een korte trip door het krachtige Oerlandschap van de Smaak, met als hoogtepunt een bezoek aan de eeuwenoude VoedselPyramides. Twee pyramides waar je ontdekt welke voedingsmiddelen je nodig hebt volgens de Oervoeding en in welke voeding ze zitten.

Jouw reisprogramma (4 mnd):

 • Dag van vertrek: Wat heb je nodig, wat zijn je doelen en wat zijn je verwachtingen van de reis?
 • Dag van aankomst in het Land van de Smaak: Je vliegt gelijk door naar de VoedselPyramides. Welke voeding heeft een mens nodig en waar vind je deze? We brengen een kort bezoekje aan de Krachtbron, voor ondersteuning.
 • Derde en laatste reisdag: We stappen vroeg uit de veren en wandelen langs het Motivatiepad. Je krijgt tools en coaching om deze levensstijl ‘vol’ te houden. Voor je weer op het vliegtuig stapt om te vertrekken, brengen we nog een bezoek aan het Proeverijmuseum.
 • Vakantiereunie: Op deze terugkomdag om vakantiefoto’s uit te wisselen en ervaringen te delen, hoor ik graag hoe het met je gaat en hoe je de reis hebt ervaren.

 

3. ALL-IN REIS: Tijdens deze compleet verzorgde reis naar het Land van de Smaak nemen we een half jaar de tijd voor jouw ontdekkingsreis. Per maand maken we een afspraak voor een volgend stuk van de reis. Prijs voor de reis op aanvraag.

Het Reisprogramma (6 maanden):

 • De dag van vertrek: we maken je reisdocumenten gereed: we bespreken je (reis)doelen en het bijbehorende reisprogramma (planning, wat wil je leren & welke resultaten wens je) en eventuele bagage (allergieën of gezondheidsklachten).
 • De dag van aankomst in het Land van de Smaak: Na aankomst op het vliegveld bezoek je al gelijk diverse interessante steden en dorpen (de stad van de Zoete Verleiding, dorpen van ontbijt, lunch en diner). En de typische kleine gehuchtjes (de tussendoortjes). Je krijgt inzicht in je voedingspatronen, je valkuilen en uitdagingen.
 • De derde dag aankomst in het Oersterke Landschap: we gaan off-road door het groene landschap om diverse excursies maken naar o.a. de BeestenBoerderij, door het Bos van de Variatie en langs de Weilanden van Overvloed (om allerlei pure en onbewerkte etenswaren te ontdekken). We stoppen nog even bij de Krachtbron voor wat extra motivatie om de reis vol te houden.
 • De vierde dag staat een superleuke excursie naar het Kookeiland op het programma. Op het Kookeiland ga je iets lekkers koken (in je eigen keuken krijg je een inspirerende kooksessie).
 • De vijfde dag staat in het teken van de SupermarktSafari. Trek je bergschoenen aan, neem je verrekijker mee en we gaan de jungle in. In een Supermarkt leer ik je etiketten lezen en ontdek je hoe je meer verantwoorde keuzes kan maken.
 • De zesde reisdag is alweer de dag van vertrek. Bij het uitchecken uit het Land van de Smaak evalueren we jouw reis en nemen we je reisdagboek door. Je kunt nog even door de Souvenirwinkel op het vliegveld en dan begin je aan de terugreis.

Per maand maken we een afspraak voor een volgend stuk van de reis. Prijs voor de reis op aanvraag.

Losse excursies naar het Land van de Smaak:

 • Bezoek Kookeiland: Middagtrip naar het Kookeiland, waarbij we samen gaan koken in jouw keuken. Je hebt de keuze uit een aantal gerechten. Jij haalt de boodschappen in huis en we gaan samen aan de slag om iets lekkers voor jou te maken. Natuurlijk zonder kunstmatige toevoegingen en zonder geraffineerde suikers.
 • Supermarktsafari: Middagexcursie naar twee supermarkten. Je leert etiketten lezen waardoor je meer verantwoorde keuzes kan maken. We bezoeken een reguliere supermarkt en een natuurvoedingswinkel in Joure of Heerenveen.
 • Stedentrip: We bezoeken de steden Ontbijt, Lunch & Diner. Samen maken we een weekmenu zodat je inspiratie krijgt voor een week volop Oerkracht! Na deze stedentrip kun je zelf makkelijker aan de slag.

 

Land van de Smaak op Facebook 

Op Facebook heb ik een besloten groep aangemaakt onder de naam Land van de Smaak. In deze groep delen we met elkaar recepten en plaats ik nieuws over de activiteiten. Nieuwe ‘inwoners’ van harte welkom! Wil je ook toegevoegd worden? Meld je dan even aan bij de groep en je wordt toegevoegd.