Pepernoten zonder suiker maken? Zou dat de Sint wel smaken?
Pepernoten zonder geraffineerde suikers zijn heerlijk! Hoe je ze maakt? Heel gemakkelijk en het is een leuk werkje om op een middag of avond met je kinderen te doen! Je komt helemaal in de sfeer en je huis ruikt heerlijk door de kruiden! Ik kan niet beloven dat ze in de trommel blijven tot Sinterklaas want vaak zijn ze dan al lang op! 🙂
Recept:
Schep 125 gr speltmeel in een kom (havermeel kan ook, je maalt dan havermout tot meel). Doe 140 gr dadels zonder pit in een keukenmachine en maal ze fijn. Doe dit bij het meel. Dan ook 2 tl. bakpoeder en 2 tl. speculaaskruiden erbij. Alles even goed doormengen. Smelt 50 gr. kokosolie in een pannetje op een laag vuurtje. Voeg de olie bij het deeg en meng even goed door met je handen. Voeg een scheutje water door. Wil je toch wat zoetere pepernoten, doe er dan nog 40 gr. kokosbloesemsuiker door. Kneed alles goed door en als het niet voldoende plakt voeg je nog wat water toe. Maak van het deeg kleine balletjes zodat het straks mooie pepernoten worden. Zet ze op een bakpapiertje in de oven. De oven voorverwarmen op 160 graden en als de oven warm is dan mogen de pepernoten nog ca. 25 min. in de oven. Laat ze wel even afkoelen dan worden ze lekker knapperig. Fijne Sinterklaas!
Weeg 125 gr speltmeel af en doe dit in een kom
Weeg 140 gr dadels af en maal ze fijn in een keukenmachine. Doe ze bij het speltmeel
Voeg twee theelepels bakpoeder en twee theelepels speculaaskruiden toe
Smelt 50 gr kokosolie en voeg dit toe
Wil je iets zoetere pepernoten, voeg dan nog 40 gr. kokosbloesemsuiker toe
Nog een scheutje water bij het deeg en kneed goed door. Maak kleine balletjes ervan.
Verwarm de oven voor op 160. De pepernoten mogen er 25 min. in
Laat ze goed afkoelen, dan zijn ze lekker knapperig. Lekker snoepen!