Agenda


Programma 2020 Voeding & Opvoeding

 

September

15 SEPTEMBER:

Workshop Opvoeden met Positive Discipline op dinsdagavond 15 september van 20 tot ca. 21.30 uur. Online workshop via Zoom waarvoor je een uitnodiging ontvangt als je mij je mailadres stuurt. Bijeenkomst is gratis en is om kennis te maken met de opvoedmethode en met de oudercursus die ik aanbied. Oudercursus start in oktober. Meer info via deze link

 

7, 14, 21 EN 28 SEPTEMBER:

Training ‘Inspiratie in Communicatie’: Wil jij sterker in je ‘communicatie’schoenen staan? Vind je persoonlijke groei belangrijk? Of gewoon meer halen uit de relatie met de ander? En dat dan in een inspirerende, fijne training vol met nieuwe inzichten? Door bewust te leren communiceren, stel je jezelf en de ander in de gelegenheid om elkaar echt te horen en echt te ontmoeten in wat je vertelt en wilt delen. Je leert meer jezelf te zijn en/of te worden. Cursus van vier bijeenkomsten in Joure. In deze sessie ontdek je de verbindende kracht van communicatie. De training wordt gegeven door Erica Krikke, NLP Mastercoach en communicatiespecialist. De bijdrage voor de training is normaliter 360 euro, echter dit voorjaar is er een speciale aanbieding van 200 euro p.p. incl. reader, koffie/thee en wat lekkers. Trainingsavond maandagavonden, data 7, 14, 21 en 28 september, aanvang 20 tot 22 uur. Locatie Scoutinggebouw Joure. Aanmelding via mail.

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

1. Wat is communicatie

 • – Hoe werkt communicatie
 • – Uitleg communicatiemodel NLP
 • – Waarom we elkaar vaak begrijpen en waarom ook vaak niet
 • – Van luisteren naar de inhoud naar luisteren naar de structuur

2. De Kracht van Taal

 • – Inzoomen op de structuur van taal
 • – Welke taalpatronen er zijn
 • – Hoe je brein werkt
 • – Woorden krachtig inzetten

3. Wat je zegt ben je zelf…

 • – Echt luisteren
 • – Interpretatie en Triggers
 • – Aannames en vooronderstellingen van taal
 • – Waarden en overtuigingen

4. Toepassen van communicatie

 • – Gesprekstechnieken
 • – Communiceren met jezelf
 • – Doelen stellen
 • – Verbindende Communicatie

Meer informatie en/of aanmelden kan via een mail of app-berichtje. 

 

Oktober

8 OKTOBER

Workshop “Opvoeden zonder punthoofd”, want ik kan me goed voorstellen dat je soms even met je handen in het haar zit. Ken je dat, dat je kind niet luistert? Dat je dan in een machtsstrijd terecht komt, met een hoop geschreeuw en uiteindelijk je hier heel moe van wordt? Opvoeden met Positive Discipline is een opvoedmethode die zorgt dat je vanuit de machtsstrijd juist meer gaat samenwerken in het gezin. Dat geeft zoveel rust! Hoe? Doordat kinderen het beter gaan doen als ze zich beter voelen! Jij als ouder leert hoe je je kind kan bemoedigen, kan motiveren en oplossingsgericht gaat denken. In deze workshop doen we een aantal oefeningen zodat je dit gelijk kan ervaren! Eind oktober start de oudercursus waarbij je nog meer praktische tools leert! Aanmelden kan via een mail naar erica<at>zebrainspiratie.nl. We beginnen om 20 uur via Zoom.

 

10 OKTOBER

Workshop “Tieners opvoeden met Positive Discipline”. Van 5 t/m 11 oktober is het De Week van de Opvoeding. In deze week geven diverse Parent Educator gratis workshops met diverse thema’s om je te inspireren over opvoeden met Positive Discipline. Erica Krikke geeft een online workshop voor ouders van tieners. Op zaterdagmorgen 10 oktober van 10 tot 11.30 uur. In de link meer info over de gratis workshop.

 

 

27 OKTOBER en 3, 10, 17, 24 NOVEMBER en 1 DECEMBER 2020.

Dit zijn de data voor de oudercursus Opvoeden met Positive Discipline.

Doe je je best en ervaar je toch dat het opvoeden niet het gewenste resultaat heeft? Beland je regelmatig in een vorm van machtsstrijd of ruzie? Of geef je maar toe om de lieve vrede? Positive Discipline leert hoe je dit kunt keren door een andere aanpak. Bijvoorbeeld door een opdracht heel anders te formuleren. We doen daarvoor laagdrempelige, praktische oefeningen die heel snel duidelijk maken wat werkt en wat niet en dit is meteen thuis toe te passen. Voor ouders van kinderen van 0 tot 18 jaar.

Nieuwsgierig? Meld je nu aan voor de cursus van 6 bijeenkomsten in Joure. Meer info: volg de gratis kennismakingsworkshop of maak een losse afspraak. Bijdrage Oudercursus 240 euro, incl. btw, boek en werkmap. Trainingslocatie: Scoutinggebouw Joure, Koarte Ekers. Parent Educator: Erica Krikke

 

28 oktober, 4 en 11 november

ONLINE Werken aan je gezondheid, met voeding: in drie weken, in drie online bijeenkomsten, ga je samen met mij en anderen om je persoonlijke eetpatroon te ontdekken en te ontdekken of dit gezonder kan. Stap voor stap. In jouw tempo en haalbaar voor jou. Na deze drie weken weet je hoe je je voelt als je drie weken geen geraffineerde suikers en bewerkt voedsel hebt gegeten, maar meer groentes en fruit. En je weet meer over welke voeding je nodig hebt en wat het met je doet. De drie bijeenkomsten zijn online via Zoom, duur ca. een uur. De bijdrage is 50 euro p.p. Aanmelden kan door mij een berichtje/mailtje te sturen en dan stuur ik jou de link voor de bijeenkomsten.

 

November 

 

December

 

 

Overige:

Training Opvoeden met LOL: heb je belangstelling om deze training te volgen, meld je dan aan. Bij voldoende deelname plannen we samen de data.